Klinik Psikolog Oğuz Şener
AGD Akademik başarısızlık yaşayan öğrenciler için, bilimsel olarak etkinliği kanıtlanmış 10 haftalık bireysel gelişim programıdır.
Program toplam 10 seans sürecek şekilde ayarlanmıştır.
Seanslar uygulamaların değişkenliğine göre 45-90 dakika arası sürmektedir.
Seanslara tercihinize göre online veya yüz yüze katılım sağlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ ÖN GÖRÜŞME VE BİLGİ İÇİN İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ
Göztepe, Bağdat Caddesi No:203 Daire:7, Kadıköy/İstanbul, Türkiye
Sınav kaygısı/anksiyetesi sınavlarda veya performans gerektiren durumlarda, öğrencilerin yaşadığı aşırı stres ve endişe halidir. Yaşanan kaygı, öğrencilerin sınavda başarısız olacaklarını, hayal kırıklığına uğrayacaklarını ve başkalarının kendilerini aşağılayacağını düşünmelerine neden olabilir. Oluşan kaygı nedeniyle öğrenci odaklanma sorunu yaşar ve başarısız olur. Kendinden emin hissetmediği için gerekli performansı gösteremez. Sınav kaygısı kendini ÖSS sınavı, LGS sınavı, final sınavı, sınıf dersleri gibi alanlarda yani sınavla ilgili her alanda gösterebilir.
Sınav kaygısı, belirli semptomlara kendini gösterebilir. Bunlar arasında, baş ağrısı, mide bulantısı terleme, kalp çarpıntısı, kas gerginliği ve uyku problemleri yer alabilir. Sınav kaygısı ayrıca, öğrencilerin dikkatlerini dağıtarak, sınavda yanlış cevaplar vermelerine ve hatta sınavı tamamlayamamalarına neden olabilir.
EMDR (Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme) terapisi, travmatik deneyimleri ve diğer duygusal zorlukları tedavi etmek için kullanılan bir terapi yöntemidir. Ancak, sınav kaygısı gibi duygusal zorluklarla da başa çıkmak için EMDR kullanılabilir.
Hızlı sonuçlar: EMDR genellikle diğer terapilere kıyasla daha kısa sürede sonuç verir.
Duygusal düzenleme: EMDR, sınav kaygısına neden olan duygusal travmaları işlemeye ve düzenlemeye yardımcı olur.
Farklı öğrenme stillerine uyarlanabilir: EMDR, farklı öğrenme stillerine sahip kişilere uyarlanabilir
Sınav için hazırlık yapan danışanlarımla bir dizi stres yönetimi teknikleri üzerinde uzmanlaşırız. Bunların içinde nefes egzersizleri, gevşeme teknikleri, planlama ve pozitif düşünce gibi yöntemler bulunur. Aynı zamanda EMDR terapi uygulamasıyla öğrencinin kaynak yardımcılar geliştirmesini kolaylaştıran güvenli alan ve kaynak yükleme uygulamaları gerçekleştirilir. 6 adımlı tedavi programı sayfanın devamında yer almaktadır.
Sınav kaygısı nedeniyle başarısız görünen öğrenciye bir dizi test uygulanır. Öğrenci ve aileyle yapılan ön görüşme sonrası kişilik testi, SCL-90 testi, sınav kaygısı testi, ACE testi gibi testler uygulanır. Sınav sırasında dikkatini toplamasını engelleyen davranış, döngü, travma, duygu ve düşünceler belirlenir ve tedavi planı şekillenir. Tedavi online veya yüz yüze gerçekleştirilebilir.
Sınav kaygısı, öğrencilerin sınavda başarısız olacaklarını, hayal kırıklığına uğrayacaklarını ve başkalarının kendilerini aşağılayacağını düşünmelerine neden olabilir. Bu konginsyonlar bazı semptomlara neden olur. Üstesinden gelmek için stres yönetimi becerileri edinmek gerekir. Nefes egzersizleri, gevşeme yöntemleri ve planlama gibi teknikler seanslarda öğrenilir.
EMDR terapisi sınav kaygısı ile başa çıkabilmek için oldukça etkili bir yöntemdir. BDT teknikleri ise öğrencinin mükemmeliyetçilik gibi bilişsel çarpıtmaların belirlenmesinde ve düzeltilmesinde etkilidir. EMDR göz hareketleriyle duyarsızlaştırma ve yeniden işleme anlamına gelmektedir. EMDR'nin hipnotik etkileri de bulunduğu araştırmalarca ortaya konmuştur.
Akademik başarısızlık yaşayan öğrencinin aktif dinleme, not tutma, tekrar etme, aktif öğrenme, özetleme gibi bilimsel teknikleri edinmesine yardımcı olunur. Öğrenci bu sayede sınava daha hazır hale gelir, özgüveni ve akademik başarısı yükselir.
Sınav sürecinde olan ve stres yaşayan öğrenciler genelde ya ergenliğe giriş yada ergenlik döneminde olurlar. Bu durum öğrencinin hem kimlik oluşumuyla hem de sınav stresiyle yüzleşmesi anlamına gelir. Herkesin kendini tanıması ve farkındalık kazanması önemlidir ancak sınav döneminde öğrencilerin psikolojik desteğe daha çok ihtiyacı bulunmaktadır.
Sınav stresiyle alakalı terapi ve tedavi süreci tamamlandıktan sonra ayda bir seans takip süreci başlar ve öğrencinin yani danışanın durumu kontrol altında tutulur.
Psikoterapi hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
İletişime geçtikten sonra en geç 24 saat içerisinde ben yada arkadaşlarım tarafından dönüş sağlanacaktır.
Duruma en başından itibaren hakim olabilmek için dönüşleri mümkün olduğunca kendim yapmaya çalışıyorum.
Göztepe, Bağdat Caddesi No:203, Kadıköy/İstanbul, Türkiye
Sorunuzun yanıtını bulamadıysanız lütfen pskoguzsener@gmail.com adresine yazarak bize ulaşın.
Sınav bir performans alanıdır ve bir insanın yüksek performans gösterebilmesi için stresini kontrol edebilmesi ve dolayısıyla kaygısını kontrol altına alması gerekir. Aksi taktirde aşırı stres öğrencinin konsantrasyonunu ve bilgiye ulaşmasını zorlaştırır. Başarısız bir öğrencinin başarılı hale gelebilmesi birçok faktörü içinde barındırır. Zeka düzeyi, ilgi alanı, öğretmenler, altyapı gibi birçok faktör başarı konusunda etkilidir.
Psikoterapi süreci öğrencilerin yaklaşık %85'nde başarılı olmuştur.
13 yaş ve üzeri tüm öğrencilerle sınav stresiyle ilgili terapi gerçekleştiriyorum. Özellikle lise ve üniversite öğrencileriyle sınav stresiyle başa çıkma yöntemleri çok etkili olmaktadır. EMDR terapisinin hipnotik iyileştirme tekniklerine benzeyen etkisi nedeniyle öğrenciler daha iyi performans sergilemektedir.
Sınav performansının iyileşebilmesi için en az sınavdan 2 ay önce öğrencinin terapi sürecine başlaması gerekmektedir. Ancak sınav kaygısı için alınan danışmanlık öğrencide/bireyde ömür boyu kazanılmış bir yetkinlik olacağı için başlamak için bir zaman kısıtlaması yoktur.
Online ve yüz yüze sınav stresiyle ilgili terapi seansı gerçekleştirilebilir. Araştırmalara göre online ve yüz yüze psikoterapi arasında herhangi bir etki farkı bulunmamaktadır. Online veya yüz yüze olması fark etmeksizin seanslar ortalama 10-15 seans arası sürmektedir. Öğrencinin sınav başarısıyla alakalı sorunları çözüldükten sonra herhangi bir farklı sorunları olması halinde seansların devamlılığı gerekebilir.
EMDR'nin Türkçe açıklaması Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme Anlamına Gelmektedir. Hedef Belirleme, Hazırlık, Duyarsızlaştırma, Yeniden İşleme ve Kapatma aşamalarını içinde barındırır. EMDR terapisi için daha detaylı bilgi almak için EMDR terapisi I adlı yazıma buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. EMDR terapisi yapılan araştırmalara göre sınav stresinde oldukça etkili ve kısa süreli bir çözüm yöntemidir.
Hakkımda kısmına giderek bilgi edinebilirsiniz.
İletişime geçtikten sonra en geç 24 saat içerisinde ben yada arkadaşlarım tarafından dönüş sağlanacaktır.
Duruma en başından itibaren hakim olabilmek için dönüşleri mümkün olduğunca kendim yapmaya çalışıyorum.
Telif Hakkı © 2024 Oğuz Şener - Tüm Hakları Saklıdır.
Kendin İçin Bir Şeyler Yapmaya Başla!
Bu site, hizmetlerini sunmak ve trafiği analiz etmek için Google çerezlerinden yararlanıyor.